گالری موسیقی

فروشگاه اینترنتی و مجله گالری موسقی

گالری موسیقی

فروشگاه اینترنتی و مجله گالری موسقی

۳ مطلب در شهریور ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

موسیقی سلامت و کارایی مغز شما را از جنبه‌های زیادی بهبود می‌بخشد. موسیقی می‌تواند شما را باهوش‌تر، شادتر و خلاق‌تر کند. دانشمندان می‌گویند، گوش دادن به موسیقی برای شما خوب است، اما نواختن موسیقی از آن هم بهتر است! شواهدی درباره این موضوع را در دو بخش در مجله پیانو باربد بخوانید. مطالبی که در ادامه می‌خوانید از سایت‌های معتبر مقالات علمی انگلیسی استخراج شده و به شکل ساده و بسیار خلاصه ارائه می‌شوند. این مطلب علاوه بر اینکه برای عموم کسانی که می‌خواهند کیفیت سطح زندگی‌شان را ارتقاء دهند، حاوی نکات مفیدی است، برای دانشجویانی که قصد دارند نمونه مقاله علمی پژوهشی در زمینه تاثیر موسیقی در زندگی را پیدا کنند، منابع بسیار خوبی را فراهم کرده است. شماره‌هایی که در کنار برخی جملات آمده است، منابع مقالات علمی درباره تاثیر موسیقی هستند.

موسیقی از گذشته تا امروز در تمام فرهنگ‌های بشری نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است. نکته جالب اینجا است که انسان‌ها در سراسر جهان در فرآیند ادراک و پاسخ به موسیقی یکسان عمل می‌کنند. (۱) پیشرفت‌هایی که در سال‌های اخیر در زمینه علم عصب‌شناسی حاصل شده است، این امکان را فراهم آورده است که بتوانیم تاثیرات موسیقی بر مغز را با معیارهای کمی اندازه بگیریم. علاقه و اشتیاق به پژوهش در زمینه تاثیرات موسیقی بر مغز انسان، باعث به وجود آمدن شاخه‌ای از پژوهش‌ها به نام نوروموزیکولوژی شده است. این شاخه از پژوهش‌ها به بررسی تاثیرات موسیقی بر سیستم اعصاب انسان می پردازد. شواهد نشان می‌دهد که موسیقی می‌تواند هر بخش‌ شناخته شده مغز را فعال کند. (۲) گوش دادن و یا نواختن موسیقی می‌تواند شما را هوشمند‌تر، شادتر، سالم‌تر و زایاتر کند در تمام سطوح زندگی. بیایید با نگاهی ریز‌بین‌تر به آخرین یافته‌های دانشمندان در خصوص راه‌هایی که موسیقی می‌تواند از طریق آن‌ها بر شکل و کارکرد مغز تاثیر بگذارد، بپردازیم.

ویلون-نوازی

چرا موسیقی‌دانان مغزهای سالم‌تری دارند؟

برای دیدن شواهدی مبنی بر اینکه موسیقی چه تاثیری بر مغز دارد، به نظر منطقی می‌رسد که به مغز کسانی که به طور مداوم با نواختن موسیقی درگیر بوده‌اند، یعنی موسیقی‌دانان بپردازیم. عکسبرداری‌های مغزی نشان می‌دهد که مغز موسیقی‌دانان با مغز سایرین فرق دارد. موسیقی‌دانان مغزهای بزرگ‌تر و حساس‌تری دارند. (۳) موسیقی‌دانان کارکرد حافظه، مهارت‌های شنیداری و انعطاف‌پذیری شناختی برتری دارند. (۴و۵) بخش‌هایی از مغز که مسئول توانایی حرکتی، پردازش شنیداری و هماهنگی فضایی هستند، در مغز موسیقی‌دانان بزرگ‌تر هستند. (۶) هم‌چنین آن‌ها corpus callosum بزرگ‌تری دارند. (۸) این بخش در واقع نواری تشکیل شده از اعصاب است که اطلاعات را بین دو نیمکره مغز جابه‌جا می‌کند. (۷) افزایش اندازه این بخش از مغز نشان می‌دهد که مغز موسیقی‌دانان از نظر ارتباط بین دو نیمکره عملکرد بهتری دارد. با اینکه ما موسیقی‌دان حرفه‌ای به حساب نمی‌آییم، ساعات زیادی را صرف گوش کردن به موسیقی می‌کنیم، چیزی حدود ۳۲ ساعت در هر هفته. به نظر می‌رسد که چنین زمانی، به اندازه‌ای کافی باشد که بتواند بر مغز افراد غیرموسیقی‌دان هم تاثیر بگذارد. (۹)

چطور موسیقی حال شما را بهتر می‌کند و استرس را کاهش می‌دهد؟

اخیرا علم توانسته چیزی را به اثبات برساند که عاشقان موسیقی از قبل می‌دانستند، اینکه موسیقی سرزنده و بانشاط می‌تواند حال لحظه شما را بهتر کند. نواختن موسیقی و گوش دادن به موسیقی با پایین آوردن هورمون استرس، کورتیزول باعث کاهش استرس مزمن می‌شود. (۱۰)، (۱۱) موسیقی می‌تواند به شما کمک کند تا امیدوارتر و قدرتمند‌تر باشید و کنترل زندگی خود را بهتر به دست بگیرید.(۱۲) (۱۳) گوش دادن به موسیقی غمگین هم مزایای خودش را دارد. اگر شما در حال گذران روزهای سختی در زندگی‌تان باشید، موسیقی غمگین برای شما مثل یک مسهل و تصفیه‌کننده عمل می‌کند! باعث می‌شود با عمیق‌ترین احساسات‌تان بهتر در تماس باشید و از این طریق به شفای شما کمک می‌کند. (۱۴)، (۱۵)

موسیقی مواد شیمیایی مغز را تقویت می‌کند

یکی از راه‌هایی که از طریق آن موسیقی می‌تواند روی حس لحظه شما تاثیر بگذارد، شکل‌دهی به مواد شیمیایی مشخصی در مغز است. گوش دادن به موسیقی می‌تواند دوپامین را به عنوان اتصال‌دهنده عصبی افزایش دهد. دوپامین به «مولکول انگیزش» مغز معروف است و سیستمی است که به محرک‌های لذت‌بخش پاسخ می‌دهد. (۱۶) این ماده شیمیایی همان ماده‌ای است که مسئول حال خوش شما است. وقتی، شکلات می‌خورید یا کوه‌نوردی می‌کنید و یا به اوج لذت جنسی می‌رسید. نکته جالب این جا است که شما می‌توانید با گوش دادن به یک پلی‌لیست موسیقی که به صورت تصادفی پخش می‌شود، باعث افزایش این ماده شیمیایی در خون‌ بشوید. وقتی به صورت غیرمنتظره، موسیقی مورد علاقه‌تان پخش شود، میزان دوپامین خون‌تان نیز مقداری افزایش می‌یابد. نواختن موسیقی در گروه یا حضور در یک اجرای زنده باعث ترشح هورمون اکسی‌توسین می‌شود. (۱۷) اکسی‌توسین به «مولکول اعتماد» یا «مولکول اخلاقیات» معروف است. (۱۸) چرا که زنجیره اعتماد ما به دیگران را می‌سازد و باعث می‌شود به آن‌ها حس نزدیکی داشته باشیم. شواهد نشان می‌دهد که بمب اکسی‌توسینی که موسیقی‌بازها تجربه می‌کنند، آن‌ها را سخاوتمندتر و قابل‌اعتمادتر می‌کند. (۱۹)

چطور موسیقی شما را خلاق‌تر و زایا‌تر می‌کند؟

شواهدی زیادی مبنی بر این وجود دارد که گوش دادن به موسیقی حین کار کردن باعث می‌شود تا شما کارمندی شادتر و زایاتر باشید. کارمندان دفتری که اجازه دارند تا به موسیقی دلخواه خودشان گوش بدهند، نسبت به کسانی که کنترلی روی انتخاب موسیقی در محل کارشان ندارند، با سرعت بیشتری وظایف محوله‌شان را انجام می‌دهند و معمولا ایده‌های بهتری هم به ذهنشان می‌رسد. (۲۰) پخش موسیقی هنگام انجام کارهایی که به قوای ذهنی و شناختی مربوط است، عملکرد را ارتقاء می‌دهد، دقت را بالا می‌برد و شخص را قادر می‌سازد تا کارهای تکراری را به شکل مؤثرتری تکمیل کند. (۲۱)، (۲۲)، (۲۳)

تاثیر-موسیقی-بر-مغز

تاثیر موسیقی روی برخی از مشاغل خاص مورد مطالعه قرار گرفته است. توسعه‌دهندگان نرم‌افزارها وقتی حین کار به موسیقی گوش می‌دادند شادتر بودند و نتایج کارشان هم قابل توجه‌تر بود. (۲۴) وقتی که جراحان حین عمل جراحی به موسیقی گوش می‌دادند، عملکردی سریع‌تر و بادقت‌تر از خود نشان می‌دادند. (۲۵) این اثر بیشتر می‌شد اگر جراحان امکان داشتند تا موسیقی را خودشان انتخاب کنند. موسیقی باعث عملکرد بهتر افراد در شرایط پرفشار می‌شود. گوش کردن به موسیقی برای ورزشکاران پیش از اینکه وارد زمین بازی بشوند، می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا استرس‌شان را کنترل کنند.(۲۶) موسیقی منبعی برای خلاقیت است، خصوصا وقتی که مفرح باشد. (۲۷) طی آزمایشات وقتی آزمایش‌شونده‌ها به موسیقی‌هایی گوش دادند که برچسب «موسیقی شاد» خورده بودند، خلاقیت بیشتری از خود نشان دادند. آن‌ها موفق شدند که به راه‌حل‌های خلاقانه‌تری دست یابند و تعداد ایده‌های بهتری در مقایسه با کسانی که به گونه‌های دیگر موسیقی گوش داده بودند یا اصلا به موسیقی گوش نداده بودند، به ذهن‌شان خطور کرد. نکته جالب ماجرا این‌جا بود که آزمایش‌شوندگان حتما نمی‌بایست موسیقی را دوست داشته باشند تا شاهد چنین اثراتی بر عملکردشان باشند.

چطور موسیقی از شما، انسان بهتری می‌سازد؟

تاثیر-موسیقی-بر-مغز

موسیقی قدرتی دارد که می‌تواند طبیعت وجودی بهتری برای ما به ارمغان بیاورد. مطالعات جذاب‌تری که در این زمینه صورت گرفته است، مربوط به چیزی است که دانشمندان به آن رفتارهای بشردوستانه (prosocial behaviors) می‌گویند. این رفتارها، شامل رفتارهایی می‌شوند که افراد به طور داوطلبانه در قبال دیگران و در جهت سود رساندن به آن‌ها انجام می‌دهند، چیزهایی از قبیل: مهربانی، همدلی، سخاوت، کمک و همکاری. گوش دادن به موسیقی کمک می‌کند تا افراد بیشتر تمایل داشته باشند تا برای کمک به دیگران وقت و انرژی صرف کنند. (۲۸) این اتفاق بیشتر زمانی می‌افتد که افراد به طور گروهی از موسیقی لذت می‌برند، مثلا اینکه در یک گروه با یک موسیقی می‌رقصند یا گروهی موسیقی می‌نوازند و یا گروهی به کنسرت می‌روند. این اثر والای موسیقی هم در افراد بزرگسال و هم در کودکان دیده شده است. (۲۹)، (۳۰) شواهد نشان می‌دهد که موسیقی حتی می‌تواند بر کودکان دو ساله طوری اثر بگذارند که آن‌ها به افرادی کمک‌رسان تبدیل شوند. (۳۱)

در این زمینه، گونه‌ای از موسیقی که بیشترین اثر را دارد، موسیقی است که به همراه‌اش شعری خوانده شود که محتوای آن حامی مهربانی و کمک باشد. یک مثال کلاسیک از چنین آهنگ‌هایی، ترانه ما یک جهان هستیم (We Are the World) است که تا به حال برای اجرای بسیاری از اهداف بشردوستانه به کار گرفته شده است. گوش دادن به موسیقی مثبت، می‌تواند بر نحوه مهربانی و سخاوتمندی شما تاثیر بگذارد و حتی نحوه خرج کردن پول‌تان را نیز تحت تاثیر قرار دهد. مشتریان رستوران‌هایی که موسیقی‌هایی با پیام‌های مثبت پخش می‌کنند، معمولا انعام بیشتری پرداخت می‌کنند. اشعار پروسوشال در کافی‌شاپ‌ها حتی می‌تواند افراد را به خرید قهوه‌هایی با شعار «تجارت منصفانه» (fair trade coffee) وادار کند. موسیقی که با اشعار مثبت همراهی می‌شود می‌تواند در کاهش تعصب افراد و افزایش درجه پذیرش آن‌ها نسبت به عقاید مخالفشان موثر باشد. (۳۲)

منبع:
www.barbadpiano.com

بخش دوم این مطلب را در صفحه زیر ببینید:
تاثیر موسیقی بر مغز (۲)

  • barbad home
  • ۰
  • ۰

اگر قصد دارید فرزندانتان یادگیری موسیقی را شروع کنند پس لازم است بدانید مناسب‌ترین و بهترین سن برای شروع چه سنی است؛ به طوری که دانستن سن مناسب برای هر ساز یا حتی خوانندگی بخش مهمی از فرآیند یادگیری موسیقی برای کودک محسوب می‌شود. اکثر اوقات کودک از نظر ذهنی آمادگی شروع نوازندگی یا خوانندگی را دارد اما از نظر جسمی و فیزیکی توانایی کافی را ندارد. مثلا حجم ریوی کافی برای شروع یادگیری یک ساز بادی را ندارد و یا صدای نابالغ ویا حتی انگشتان ضعیف او را برای یادگیری ناتوان کرده‌اند. در ادامه، هر ساز به تفکیک بررسی شده و به علاوه سن مناسب برای شروع یادگیری آن نیز آورده شده است. با مجله ما همراه باشید.

پیانو

بهترین سن برای شروع یادگیری پیانو، سن چهار یا پنج سالگی است.

 

 

گیتار بیس

بسیاری از نوازندگان گیتار بیس قبل از شروع یادگیری گیتار بیس، نوازنده‌ی گیتار بوده‌اند. اما خیلی از هنرجوها هم گیتار بیس را به عنوان اولین ساز انتخاب می‌کنند. مهم‌ترین مسئله‌ی تاثیرگذار بر سن شروع یادگیری نوازندگی در مورد گیتار بیس اندازه‌ی آن است. اندازه‌ی یک گیتار بیس استاندارد تقریبا ۹۰ سانتی‌متر است. البته برخی سازنده‌ها گیتار بیس کوچک‌تر برای هنرجویان کم‌سن با جثه‌ی کوچک تولید می‌کنند. اندازه‌ی این گیتارها تقریبا سه چهارم اندازه‌ی استاندارد آن است. بعد از سایز گیتار بیس، نکته مهم قدرت انگشتان هنرجو است. انگشتان نوازنده باید قدرت فیزیکی کافی برای نواختن گیتار بیس را داشته باشد. به همین دلیل روی هم رفته سن پیشنهادی برای شروع نوازندگی گیتار بیس سن ۸ یا ۹ سالگی است. این در حالی است که سن مناسب برای یادگیری گیتار ۶ یا ۷ سالگی است. دلیل این تفاوت در اندازه‌ی بزرگتر و سیم‌های سنگین‌تر گیتار بیس نسبت به گیتار است. البته این یک قانون کلی است و حتما استثنائاتی دارد؛ مثلا کودک ۹ ساله با جثه‌ی کوچک نمی‌تواند نوازندگی گیتار بیس را شروع کند. این در حالی است که کودک ۷ ساله که قد بلندی دارد می‌تواند.

گیتار

سن مناسب برای شروع یادگیری گیتار، سن ۶ سالگی است. مهمترین فاکتور در مورد گیتار توانایی دست هنرجو است. البته این یک قانون کلی است ممکن است کودک ۵ ساله از نظر فیزیکی توانایی نوازندگی گیتار را داشته باشد این در حالی است که کودک ۷ ساله با جثه‌ی کوچک ناتوان است. مهمترین نکته راجع به یادگیری گیتار توسط کودک، انتخاب گیتار با اندازه‌ی مناسب است. اندازه‌ی یک گیتار استاندارد، تقریبا ۶۰ سانتی‌متر است. البته سازنده‌هایی هستند که گیتار با اندازه‌ی ی۱/۲ و یا ۳/۴ اندازه‌ی اصلی برای هنرجویان کم سن و سال طراحی می‌کنند. پیشنهاد می‌شود برای سن ۵ تا ۸ سال، گیتار با اندازه‌ی ۱/۲ ، برای سن ۸ تا ۱۲ سال گیتار با اندازه‌ی ۳/۴ اندازه‌ی استاندارد و برای ۱۲ سال به بالا گیتار استاندارد تهیه شود. انتخاب سایز مناسب ساز باعث افزایش انگیزه‌ی کودک برای نوازندگی می‌شود. یادگیری نوازندگی با ساز بزرگ برای کودک لذت‌بخش نخواهد بود.

درامز

در مورد درامز نمی‌توان مشخصا عددی را به عنوان سن مناسب برای شروع تعیین کرد. در حالت کلی سن ۷ سالگی سن مناسبی برای شروع یادگیری درامز است. در واقع فارغ از سن کودک فاکتورهای دیگری هستند که تعیین می‌کنند آیا یک کودک شرایط شروع نوازندگی درامز را دارد یا خیر. اولین و مهم‌ترین فاکتور توانایی دست کودک است، آیا دستان کودک شما به اندازه‌ای قوی است که از چوب درامز استفاده کند. فاکتور مهم بعدی بلوغ هنرجو است. باید اشاره کرد که در مورد درامز هم استثنا وجود دارد به طوری که یک کودک ۶ ساله ممکن است شرایط لازم برای شروع نوازندگی درامز را کاملا داشته باشد. فاکتور سوم آمادگی ذهنی و علمی کودک است. یادگیری درامز علاوه بر توانایی فیزیکی توانایی علمی نسبتا بالایی لازم دارد چرا که موارد زیادی است که در حین آموزش باید پوشش داده شود. نوازنده‌ی درامز باید قادر به خواندن متون موسیقایی و یادگیری تکنیک‌های ضرب و ریتم باشد.

 

خوانندگی

گاهی والدین به دلیل علاقه‌ی فرزندشان به خواندن، به فکر شروع آموزش خوانندگی برای فرزندشان می‌افتند. گاهی پدر و مادرها قصد ثبت‌نام فرزند ۳یا ۴ ساله‌شان در دوره‌های آموزش خوانندگی دارند. اما باید بدانید در چنین سنی آموزش خوانندگی به فرزند، موفق نخواهد بود. شروع یادگیری خوانندگی باید بعد از سن بلوغ فرزند باشد. کیفیت صدای انسان به مرور زمان و با گذر عمر بهتر می‌شود به همین دلیل است که خوانندگی در سنین پایین توصیه نمی‌شود. سن بلوغ در افراد متفاوت است اما به طور میانگین در سنین ۱۱ یا ۱۲ سالگی اتفاق می‌افتد؛ در این سن است که صدای فرد دچار تغییر می‌شود. به طور مثال زمانی که صدای یک پسر نوجوان کلفت و بم می‌شود می‌تواند یادگیری خوانندگی را شروع کند. در صورتی که کودکتان واقعا به خوانندگی علاقه دارد اما از نظر سنی برای شروع مناسب نیست، می‌تواند تا محیا شدن شرایط سنی مناسب به نوازندگی پیانو بپردازد؛ به این ترتیب تا سن مناسب برای خوانندگی از نظر ریتم، ملودی و سایر تکنیک‌ها قوی می‌شود.

ساکسیفون

سن مناسب برای شروع نوازندگی ساکسیفون بسته به جثه‌ی هنرجو و اندازه‌ی این ساز متفاوت است. سن ۷ یا ۸ سالگی به صورت میانگین حداقل سن مناسب برای ساکسیفون است. ساکسیفون آلتو با توجه به اینکه تقریبا ۶۰ سانتی‌متر است برای هنرجویان کم سن و سال مناسب‌تر است. از طرفی ساکسیفون آلتو برای کسانی که تازه نواختن ساکسیفون را شروع کرده‌اند، به دلیل اندازه و وزنش، مناسب‌تر است. یک مزیت راجع به ساکسیفون این است که حرکت انگشتان و نت‌خوانی برای تمام مدل‌های ساکسیفون یکسان است. به همین دلیل است که بسیاری از نوازندگان با ساکسیفون آلتو شروع می‌کنند و سپس در ادامه ساکسیفون باریتون و تنور را انتخاب می‌کنند. تنور در ژانرهای جاز، بلوز و گاهی راک بسیار رایج است. در مدارس موسیقی آموزش ساکسیفون تنور از سن ۸ سالگی شروع می‌شود. ساکسیفون باریتون تقریبا ۱۲۰ سانتی‌متر است. به همین دلیل است که سن مناسب برای شروع نوازندگی ساکسیفون باریتون ۹ یا ۱۰ سالگی است. همچنین ساکسیفون باریتون نسبت به تنور و آلتو گران‌تر است.

فلوت

بسیاری از والدین تمایل به ثبت نام فرزند سه یا چهار ساله‌شان در دوره‌های آموزشی نوازندگی فلوت دارند. شروع یادگیری موسیقی در سنین پایین خیلی خوب است اما باید از نظر فیزیکی و ذهنی، فرزند آمادگی لازم را داشته باشد. اولین فاکتور در نوازندگی فلوت این است که آیا دستان کودک به اندازه‌ی کافی بزرگ است که قادر به نوازندگی چندین کلید روی فلوت باشد. همچنین به عنوان یک ساز بادی، حجم ریه‌ی کودک هم فاکتور تعیین‌کننده‌ای است. از این رو سن مناسب برای شروع نوازندگی سن ۷ یا ۸ سال است. البته برای هنرجویان کم سن و سال با جسه‌ی کوچک می‌توان از فلوت خمیده استفاده کرد که نسبت به فلوت معمولی سایز کوچک‌تری دارد. در مدارس موسیقی هنرجویان اکثرا از سن ۱۱ یا ۱۲ سالگی شروع به نواختن فلوت می‌کنند.

کلارینت

به دلیل تعدد کلیدهای ساز کلارینت حداقل سن مناسب برای نوازندگی آن، سن ۷ سالگی است. مهمترین فاکتور در مورد کلارینت اندازه‌ی دست کودک است که آیا به اندازه کافی بزرگ است تا تمام کلیدها را پوشش دهد. همچنین چون یک ساز بادی است حجم ریه‌ی نوازنده هم مهم است. بسیاری از مدارس آموزش کلارینت را از کلاس سوم یا چهارم شروع می‌کنند.

ویولن

برای اینکه کودک آمادگی شروع یادگیری ویولن را داشته باشد باید از نظر فیزیکی، روحی و ذهنی آماده باشد. سن مناسب برای شروع نوازندگی ویولن چهار سالگی است. سازندگان ویولن مدل‌هایی در اندازه‌ی کوچک، مناسب برای کودکان طراحی و تولید کرده‌اند. فاکتور مهم در مورد نوازندگی ویولن، قدرت دست کودک به دلیل نوازندگی با سیم‌ها و آرشه است. همچنین آرشه و سیم‌های ویولن نیاز به نگه‌داری دارند که گاهی برای کودکان کم سن و سال انجام آن مشکل است.

ویولا

ویولا نسبت به ویولن بزرگتر است و صدای بمتر و عمیق‌تری دارد. سن پیشنهادی برای شروع یادگیری ویولا سن ۵ یا ۶ سالگی است البته کودک باید از نظر قدرت دست در وضعیت قابل قبولی باشد تا آمادگی لازم برای شروع آموزش را داشته باشد. اغلب دانش‌آموزان با ورود به مدرسه یا ارکستر یادگیری ویولا را آغاز می‌کنند. البته ویولا در اندازه‌ی کوچک مناسب برای کودکان هم طراحی و تولید می‌شود اما نسبت به ویولن کمتر رایج است.

 

ویولن‌سل

اکثر معلمان سن ۶ یا ۷ سالگی را سن مناسب برای شروع نوازندگی ویولن‌سل می‌دانند.

ترومپت

سن مناسب برای شروع یادگیری ترومپت سن ۸ سالگی است. در بسیاری از مدارس شروع آموزش از کلاس سوم یا چهارم می‌باشد. برای نوازندگی ترومپت حجم بالای ریه و ماهیچه‌های قوی دهان لازم است. به علاوه ترومپت قبل از هر بار نوازندگی نیاز به تمیزکردن و مونتاژ دارد که ممکن است کودک با سن کم از پس آن برنیاید.

ترومبون

سن مناسب برای شروع یادگیری ترومبون سن ۸ تا ۱۰ سالگی است. البته بیشتر دانش‌آموزان در سال اول یا سوم دوره‌ی متوسطه نوازندگی ترومبون را شروع می‌کنند. برای نوازندگی ترومبون، مثل شیپور حجم بالای ریه و ماهیچه‌های قوی دهان لازم است. همچنین قبل از هر بار نوازندگی نیاز به تمیزکردن و مونتاژ دارد که ممکن است کودک با سن کم از پس آن برنیاید.

 

منبع: www.barbadpiano.com
  • barbad home
  • ۰
  • ۰

WOMEX یا World Music Expo پروژه‌ای است که به‌منظور گسترش موسیقی ملل و حمایت از آن برپا شده است. میزبان اصلی این پروژه کشور آلمان و شهر برلین است اما برنامه هرساله‌اش در کشورهای دیگر اروپایی نیز برگزار می‌شود. فعالیت‌های مختلف این پروژه شامل برگزاری کنفرانس‌، نمایش‌، کنسرت است و بخش جوایز را هم دربردارد. سایت WOMEX اعلام کرد که امسال (۲۰۱۹) جایزه هنرمند وومکس به کیهان کلهر،‌آهنگساز و نوازنده ایرانی تعلق گرفته است.

این جایزه در اکتبر ۲۰۱۹ در بیست و پنجمین سالگرد تاسیس وومکس در شهر تمپر فنلاند به کیهان کلهر اهدا می‌شود. کلهر با همراهی اردال ارزنجان (نوازنده باغلاما از ترکیه) در کنسرت اختتامیه وومکس ۲۰۱۹ روی صحنه می‌رود.


به گزارش سایت وومکس، کیهان کلهر می‌گوید:
دریافت این جایزه برای من بسیار باارزش است. اهدای این جایزه به‌نوعی قدردانی از فرهنگ غنی میهن من و هنر جاودانه ایرانی است که همواره روبه‌رشد و در سراسر دنیا محبوب است. درحالی‌که قدرت‌ها باعث تفرقه، مرزبندی و رواج تحمل‌ناپذیری‌ میان ملیت‌ها و اقوام مختلف می‌شوند، موسیقی ما را به هم نزدیک می‌کند و انسانیت را که بین همه ما مشترک است به یاد ما می‌آورد. من به عنوان یک شهروند جهانی در برابر این قدردانی سر فرود می‌آورم و کنار هنرمندانی می‌ایستم که موسیقی آن‌ها منادی اتحاد و یک‌رنگی است.

سایت وورد موزیک همراه با این خبر این ویدیو را از اجرای سال ۲۰۱۲ کیهان کلهر در فستیوال مورگن‌لاند در آلمان روی صفحه خود قرار داد.

 

منبع: www.barbadpiano.com

  • barbad home